Az echinacea gyógyhatása

Az Echinacea egy népszerű gyógynövény, melyet őseink is előszeretettel alkalmaztak jótékony, egészségvédő hatásai miatt. Az alábbiakban bemutatjuk, milyen lehetséges egészségvédő hatásai lehetnek a bíbor kasvirágként is ismert gyógynövények, s hogy milyen módon hasznosíthatjuk az echinaceát mindennapjaink során.

Echinacea

Echinacea jótékony hatásai

1. Immunrendszer támogatása: Az echinacea erős immunstimuláló hatással rendelkezik. Serkenti az immunrendszer működését és fokozza a természetes védekezőképességet. Ez segíthet az ellenálló képesség erősítésében és a fertőzésekkel szembeni védekezésben.

2. Megfázás és nátha enyhítése: Az echinacea hagyományosan használatos a megfázás és nátha tüneteinek enyhítésére. Csökkentheti a tünetek időtartamát és súlyosságát, például a torokfájást, a köhögést és az orrdugulást.

3. Gyulladáscsökkentés: Az echinacea gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik. Segíthet csökkenteni az ízületi gyulladás és az allergiás reakciók okozta gyulladást. Ezért hasznos lehet az ízületi fájdalmak és az allergiás tünetek enyhítésében.

4. Bőrproblémák kezelése: Az echinacea kivonatait néha használják bőrbetegségek, például akne, ekcéma vagy psoriasis kezelésére. A gyulladáscsökkentő tulajdonságai révén segíthet a bőr irritációinak csökkentésében és a gyógyulás elősegítésében.

5. Immunrendszer túlreagálásának csökkentése: Az echinacea képes szabályozni az immunrendszer túlzott reakcióit. Ez hasznos lehet az autoimmun betegségek, mint például a rheumatoid arthritis vagy a lupus, kezelésében, amikor az immunrendszer túlzottan aktív.

Echinacea étrend-kiegészítők

Az echinacea étrend-kiegészítők palettája meglehetősen széles: az értékes gyógynövény-hatóanyagokhoz szirupok, kapszulák, tabletták, teák, cseppek és sprayek formájában is hozzájuthatunk. Mint minden étrend-kiegészítő esetében, informálódjunk az adott termék ajánlott adagolási útmutatójából, s alkalmazás előtt konzultáljunk kezelőorvosunkkal - különösen betegség vagy állandó gyógyszerek szedése esetén.

Echinacea tea 

A bíbor kasvirág forrázata fogyasztása segíthet az immunrendszer állóképességének megőrzésében, a megfázás és a nátha kellemetlen tüneteinek enyhítésében, a gyulladások csökkentésében és a stressz enyhítésében.

Fontos megjegyezni, hogy az echinacea teát nem szabad túl hosszú ideig kúraszerűen fogyasztani, javasolt időszakos szüneteket tartani. Mindig kövessük az ajánlott adagolást és figyeljünk a szervezetünk reakcióira.

Gyerekvitaminok ITT

Multivitamin immunkomplexgyermekeknek 45db (Jutavit)

Multivitamin immunkomplex gyermekeknek 45db (Jutavit)

Multivitamin immunkomplex gyerekeknek probiotikummal olyan kellemes erdei gyümölcs ízű termék amely a vitaminok mellet számos ásványi anyagot, nyomelemet és hozzáadott Lactobacillus probiotikumot tartalmaz.

Ár: 1995 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!