Kolosztrummal az erős immunrendszerért

A kolosztrum vagy más nevén előtej, a tej egyik fajtája, amit az emlősök emlőmirigyei állítanak elő a terhesség késői szakaszában és a szülés utáni néhány órában. 

terhesseg

Az egyes emlősök kolosztrumai eltérő minőségűek: az emberi és a szarvasmarha-kolosztrum például igen sűrű és sárgás színű. E változatoknak igen magas a szénhidrát, a fehérje és az antitest-tartalma, viszont zsírszegény, így az újszülöttek könnyen képesek megemészteni. Mivel az újszülöttek emésztőrendszere igen kicsi, ezért a kolosztrumban a tápanyagok igen koncentráltan és kis térfogatban jelennek meg. Ennek az anyagnak van egyfajta enyhe hashajtó hatása is, hogy elősegítse az újszülött meconium nevezetű első székletét, melynek segítségével a csecsemő szervezete megtisztul a bilirubintól - az elpusztult vörösvérsejtekből álló salakanyagtól. Vagyis a kolosztrum megvédi a csecsemőt a sárgaság kialakulásától.

Mivel a kolosztrum nagy mennyiségű antitestet is tartalmaz (IgA), ezért fogyasztásával megvédhetjük gyermekünk torok-, tüdő és bélrendszer-nyálkahártyáit.Leukociták is nagy számban találhatóak benne, ezek kezdik meg az újszülött vírusoktól és baktériumoktól való védelmét. A kolosztrum telepíti az emésztőrendszer hasznos baktériumait is.

A kolosztrum nemcsak az emberi szervezetben, hanem az emlősök másik csoportjánál a teheneknél is termelődik. Ez az anyag rendkívül tápláló és immunbiológiailag számos olyan hasznos anyagot tartalmaz, melyek alapvetőek a gyermek erős immunrendszerének kialakításához. Az előtejben jelenlévő hatóanyagok sehol máshol nem találhatók ilyen magas, tökéletesen harmonikus koncentrációban. Az emberi újszülöttek alapvető immunvédettséggel jönnek a világra, míg a kérődző emlősállatokra ugyanez nem igaz. A tehenek méhlepényén 4-szer, 6-szor nehezebben jutnak át védekező rendszerünk alapkövei, az immunglobulinok, mint az emberén. Így érthető, hogy miért olyan gazdag immunglobulinban a kolosztrum, hiszen ez az újszülött borjú immunrendszerének alapja. A tehéntől származó kolosztrum biológiailag hasonló felépítésű fehérjéket tartalmaz, mint az emberi vérben található immunanyagok, ám negyvenszer nagyobb koncentrációban. Ezért is van az, hogy a különböző táplálékkiegészítőkben a tehenek kolosztrumát használják az immunrendszer erősítésére.

Gyerekvitaminok ITT

Multivitamin immunkomplexgyermekeknek 45db (Jutavit)

Multivitamin immunkomplex gyermekeknek 45db (Jutavit)

Multivitamin immunkomplex gyerekeknek probiotikummal olyan kellemes erdei gyümölcs ízű termék amely a vitaminok mellet számos ásványi anyagot, nyomelemet és hozzáadott Lactobacillus probiotikumot tartalmaz.

Ár: 1995 Ft
Megnézem
Újdonság

JutaVit D3-vitamin 800-NEKID eper ízű rágótabletta 60db

JutaVit D3-vitamin 800-NE KID eper ízű rágótabletta 60db

D3-vitamint és csipkebogyó kivonatot tartalmazó rágótabletta édesítőszerrel.

Ár: 1725 Ft
Megnézem
Újdonság

BioCo Suli Vitaminrágótabletta 90db

BioCo Suli Vitamin rágótabletta 90db

6-14 éves gyermekek számára készült vitamin rágótabletta természetes aromával és 7 féle hatóanyaggal.

Ár: 3290 Ft
Megnézem
Újdonság

BioCo Ovi vitaminrágótabletta 90db

BioCo Ovi vitamin rágótabletta 90db

A BioCo OVI vitamin óvodás korú, 3-6 éves gyermekek számára készült, természetes aromával és 7 féle hatóanyaggal.

Ár: 2890 Ft
Megnézem
Újdonság

Lipocell multikids 250ml

Lipocell multikids 250ml

Liposzómás vitaminokat, gyömbér és ashwagandha kivonatokat, valamint mikroelemeket tartalmazó folyékony étrend-kiegészítő őszibarack ízesítéssel.

Ár: 5990 Ft
Megnézem
Újdonság

Multivitamin Gumivitaminnarancs,cseresznye,citrom ízű 60 db

-10% Multivitamin Gumivitamin narancs,cseresznye,citrom ízű 60 db

Gyümölcs ízű, vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó étrend-kiegészítő gumivitamin cukrokkal - gyermekeknek és felnőtteknek.

Ár: 1975 Ft
2195 Ft
Megnézem
Újdonság

BioCo Suli-vitaminCseresznyés rágótabletta 90db

BioCo Suli-vitamin Cseresznyés rágótabletta 90db

6-14 éves gyermekek számára készült, természetes aromával és 7 féle hatóanyaggal. Vitaminokat és szerves vegyületformájú ásványi anyagokat tartalmazó étrend-kiegészítő cukorral és édesítőszerekkel.

Ár: 3290 Ft
Megnézem
Újdonság

MecsekBIO Baby tea 20x1g

MecsekBIO Baby tea 20x1g

Segíthet a puffadás, görcsök és egyéb emésztési problémák kezelésében. Kiváló minőségű gyógynövény teakeverék, szigorúan ellenőrzött, bio tanúsítvánnyal ellátott gyógynövények összetevőiből.

Ár: 935 Ft
Megnézem
Újdonság

Vegnum Kid Multi+gumivitamin 30db

Vegnum Kid Multi+ gumivitamin 30db

Narancs ízű gumivitamin 3 éves kortól 24-féle zöldség- és gyümölcskeverékkel, 15-féle alapvető vitaminnal és ásványi anyaggal.

Ár: 3950 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!